Thursday , November 21 2019
Home / sweden / TEST: En vecka med Iphone XR – billigare brutal snabb

TEST: En vecka med Iphone XR – billigare brutal snabbProduct Testad: Iphone XR
Pris: 9 490 kronor (64 GB) hos CDON. Se återförsäljarnas och operatörernas bästa pris i vår jämförelse här!

Apple har med Iphone XR defies prislappen, manages kvar en heltäckande skärm, gestbaserad navigering, Face ID och den hypersnabba A12-processorn. Dessutom can be vunnit en hel del annat gott, which is a batteritid fin fin.

När vi under en vecka byter vår Iphone XS Max mot en The Iphone XR seems to have a fact that is mycket som ett nedköp, trots den lägre prislappen. Nu är (från) 9 495 automatically in the form of a billigt, marking a starstone på rtt sida av den smärtsamma 10 000 kronors-gränsen, och up to till the Iphone XS är 3 300 kronor. Det stora prishoppet gör att vi inte alls bör avfärda Iphone XR om vi letar en ny Iphone.

Miss inte! Långtidstest: Tre veckor med Apples Iphone XS Max

Långtidstest av Iphone XR

Billigare – men nästan utan compromise

Kisaran är till exempel väldigt intressant. Sensorn och vidvinkel exhibition är precis desamma som i Iphone XS, och samma Smart HDR finns här. Någon dubbel inte camera finns, så v saknar 2x optisk zoom o förstärkt digital zoom, får ändå en bra variant av porträttläget med vissa för och nackdelar.

Till nackdelarna hör att vi än s länge bara right ta porträttbilder av människor (och husdjur om vi laddar ned Halide). Till fördelarna hör att vi kan gå närmare personen vi fotar, eftersom porträttläget är helt mjukvarubaserat (till skillnad från Iphone XS where använder tele-kolusi för att bedöma djup, och behöver ett större avstånd).

6.1-tumsstorleken placerar telefonent launching the Iphone XS och Iphone XS Max på ett lite underligt sätt, vi gillar hur telefonen i will handen. När Iphone XS Max är nästan överväldigande till en början och tar oss minst ett par veckor att verkligen vänja sig vid, sa känns Iphone XR helt rätt nästan redan från början.

Långtidstest av Iphone XR

Skärmen är förresten en av de bästa lcd-skärmar vi sett. Men lcd är fortfarande lcd. Svärtan är djup och fin jämfört med andra lcd-skärmar, men den ings ingenting mot oled-skärmen i Iphone XS. Det borde ärligt talat inte spela någon roll, för hur ofta står vi och jämför en lcd och en oled-skärm bredvid varandra? Vi glömmer snabbt att Iphone XR är lite sämre på denna front.

Skärmkanterna är inte riktt lika lyxigt is someday the Iphone XS, någonstans ska with the likes of the sblysning som lcd-tekniken kräver få plats. Men deter lyx som vi Faktiskt kan vara utan, ögat vänjer sig snabbt vid Iphone XR och kanterna, inte för stora. Den matta aluminumramen runt skärmen känns också den lite mindre påkostad. Men oxygen – lyxproblem.

Hej då, 3D Touch

Något vi däremot saknar är 3D Touch. Vi saknar detects mycket where Apple skulle ta bort en grundläggande navigeringsmod som, säg, multi touch. Men här och där underlättar 3D Touch, som när vi ska öppna genvägar på en app-icon.

Ersättningen Haptic Touch är dessutom långt ifrån färdig. Exempelvis fungerar bara IOS 12-funktionen där vi håller ned mellanslagstangenten för att flytta markören ungefär varannan gång vi testar. Detect frustrerande när det fungerar and smidigt med 3D Touch.

Men vi har hopp om att Haptic Touch blir bättre, Apple har hintat om att funktionen ska förbättras och byggas ut i framtiden. Det kommer bli nödvändigt om fler Iphone-modeller ska tappa 3D Touch.

Läs också! Iphone XR from början på slutet för 3D Touch – det här kommer vi sakna

Ett område där vi däremot är mer nöjda är batteritiden. Visst, ju mer vi skruvar upp ljusstyrkan desto snabbare kommer vi sluka batterikraft, deter gäller också Iphone XS. Vi commits återkomma med ett separat batteritest, deters the verb, which means that batteritiden gynnas av is skärmen i Iphone XR är is relatively set lågupplöst.

Långtidstest av Iphone XR

Väl valda compromise

Efter en vecka med Iphone XR står det är det är här en billigare phone med s v vl valda kompromisser att de blir nästan omärkbara.

Omdöme

Visst vi saknar vår Iphone XS Max. Determining the point of view is that it will settle on and on and on the veckor. Oled-skärmens djupa svärta och tunes kanter, stålramen och dubbelkolusi gör att Iphone XS känns lyxigare, men i verkligheten är skillnaden inte jättestor. Oled-skärmar är fortfarande ovanliga rent generellt, så den som köper en Iphone XR server knappast sitta och jämföra med en oled-skärm och ondgöra sig över sin egen lcd-skärm.

Några väl valda kompromisser gör att vi trots det lägre pretet ändå får en phone which is in the form of avgörande vis upplevs som en nedbantad modell. Den som väljer en Iphone XR sparar flera tusenlappar, men får fortfarande nästan allt av det som gör an Iphone XS and bra. Det här är den bästa Iphone-modellen för de allra flesta. Coloring du sparar kan du lägga pett lyxigare skal istället.

Iphone XR Facts

Bra köpTestad: October / November 2018
Testad av: Samuel Nyberg
Tillverkare: Apple
Systemkrets: Apple A12 Bionic
Processor: 2 st Vortex 2.49 GHz, 4 st Tempest
Chart: A12 graphics
Minne: 3 GB
Lagring: 64/128/256 GB
Bildskärm: 6.1 tum ips, 828 x 1792 bildpunkter
Kameror: 12 megapixel med med tub, 7 megapixel fram
Anslutningar: Lightning
Kommunikation: 2g, 3g, 4g, 802.11a / b / g / n / ac (wifi 1-5), bluetooth 5.0, a-gps, galileo, nfc
Operational system: IOS 12
Övrigt: Dubbla sim (standby), trådlös laddning (qi), vattentålig (IP67), ansiktsigenkänning
Batteri: 2 942 mAh, 7 h 5 min webbvideo (wifi), 13h 30min blandad användning (4g), ca 22h samtal (3g)
Storlek: 15.1 x 7.6 x 0.8 cm
Vikt: 194 grams
Predient recommendation: 9 490 – 11 390 kr

Prestanda

Geekbench 4: 10 904 points
3dmark Ice Storm Unlimited: 77 238 poäng
3dmark Sling Shot Extreme: 3 525 points

plus "height =" 40 "src =" https://www.idg.se/editorial/0/path/1.659592.1464686880!plus_sign.png "width =" 320 "/></figure><p>Samma grymma prestige.<br />Snygg skärm trots låg upplösning.<br />Billigare, referring to the rickshaw märks.</p><figure class=minus

Haptic Touch Intense Complet.
Into lika lyxiga i alla detaljer.
Fortfarande dyr.


Source link