Wednesday , April 8 2020
Home / sweden / Sverige förlorade mot Island i genrepet inför handbolls-EM

Sverige förlorade mot Island i genrepet inför handbolls-EMMen det började bra för svensk del.

Efter drygt åtta minuter hade Mikael Appelgren – med god hjälp av försvaret – stängt igen bakåt och Daniel Pettersson briljerat i kontringsfasen. 3-0 svensk favör och Island tvingades till en time out.

Därefter var det en jämn historia i Kristianstad arena. Tungt för svensk del blev det när Lukas Nilsson tvingades bryta matchen.

Efter att Sverige erövrat bollen slängde sig islänningen Kari Kristian Kristianson, och drog ner Lukas Nilsson – som grinade illa.

Han var efter matchen critic until Kari Kristian Kristanson agerande.

– Jag fick draw Mina benen från honom så att han inte kunde len på benen, så det var bara flyt. Han slänger sig mot bollen helt utan control in kroppen, när man är så stor som han är right detara gå illa, säger Lukas Nilsson, som samtidigt ger lugnande besked.

– Det är en stukning. Jag kanske is the spela på söndag (returmatch mot Island), det är osäkert.

Sverige föll mot Island

Lagen bytte mål med varandra under i princip hela halvleken, till Island med sju minuter kvar tog kommandot. Efter en isländsk utvisning slarvade Sverige i anfallsspelet två gånger om och Island kontrade in både kvitteringen och 23-24.

Det greppet släppte man aldrig. Med en minut kvar av matchen tog Albin Lagergren ett avslut – som räddades av den isländska keepern.

Samme målvakt fick sista ordet när han räddade Jerry Tollbrings avslut med fem secondary kvar.

Tränare Kristján Andrésson:

– Jag tror inte Jerry har koll på hur mycket tid det är kvar. Jag ville spela, eftersom en spelare i det isländska landslaget var kvar och vi hade ett övertag. Med facit i hand borde jag tagit en time out, säger han.

Bästa målskytt

Det innebär att Island vann med 27-26. Redan på söndag är det returmatch i Karlskrona, i det som är landslagets sista match inför hemma-EM nästa år.

Bäste målskytt i Sverige blev högerkanten Daniel Pettersson på nio mål.

– Jag tycker att jag com in bra i matchen och sen tycker jag att det bara flöt på hela matchen, säger Daniel Pettersson ..

– Nu har jag varit bakom Zacke (Mattias Zachrisson) en lång tid. I dag fick jag stort förtroende och fick spela hela matchen.


Source link