Thursday , April 9 2020
Home / sweden / Liberons fräckis blev tungan på vågen

Liberons fräckis blev tungan på vågenLiberon får egentligen inte göra poäng men när EVS vände på rysaren mot Hylte / Halmstad var det Klara Andersson som steg fram.

Engelholm hade tappat en 2–0-ledning i set till 2-2, men avgörande set var hemmalaget klart bäst och liberon Klara Andersson (nr 7) steg fram med en väldigt viktig poäng.Bild: MATHILDA AHLBERG

Elitserien, damer, VOLLEYBOLL

Engelholm-Hylte / Halmstad 3-2

Passaren Vilma Andersson fick välförtjänta blommor som planens bästa spelare, Radiosporten intervjuade efter alla hennes nio serveess by ganska typiskt var att det var en blockering som skul avgöra det här dramat. Men lite i skymundan gjorde liberon Klara Andersson, Vilmas storasyster, ytterst avgörande insats när det femte set stod och vägde. Engelholm hade tappat en 2–0-ledning till 2–2, Hylte / Halmstad var rejält på gång och vid 4–3 i femte låg en 4–4-kvittering på lut.

– Jag hann tänka, nu när du frågar vet jag egentligen intik riktigt vad som gäller, ler EVS-aren Klara Andersson, när hon står med systerns blamor i famnen, efter den dramaticka upplösningen.

Som libero, spelarna med de udda färgerna på sina tröjor, ska du koncentrera dig på servemottagning och försvarsspel. Du får inte serva, du får inte blockera och du får inte gå till anfall.

– Men jag får slå till bollen om den är under näthöjd och det var ju det jag gjorde. Nu efteråt inser vi ju hur otroligt viktig den poängen var, för efter den, ja, vad var det som hände sedan …

Klara Andersson höll alltså nerverna i styr, hon fick till en perfekt båge på sitt slag och Hylte / Halmstad lyckades inte få tillbaka bollen. Domarna funderade kanske någon extra sekund, menargen var glasklar och från Klaras 5–3 lossnade plötsligt allt igen. EVS gick loss till 10–3 och till slut, efter en stark blockering från Vilma Andersson, blev det 15–5.

– Jag minns knappt när jag gjorde poäng senast, det måste ha varit väldigt länge sedan, i alla fall med liberotröjan på, commentary EVS-aren igen.

Annars var det här på väg mot en snabb 3–0-seger för Engelholm. 25–12 och 25–16 i de två första seten talade sitt tydliga språk och så länge fungerade det mesta för de regerande mästarinnorna.

– Ja, då spelade vi riktigt bra, tycker också Klara Andersson. Sedan tappar vi lite focus i tredje, samtidigt som de höjer sitt spel rätt rejält. Så det blir väl en ganska bra volleybollmatch, under de tre sista seten.

Engelholm hade rentav en matchboll redan i tredje set, menad servade Vilma Andersson i nät och när Hylte / Halmstad vänt till 26–28 blev det sedan 22–25 i fjärde.

– De satsade mer på sin serve och vi tappade lite i mottagningen. Samtidigt blev vi lite passiva i anfallet och våra egna servar blev sämre, både i tryck och i detacticalka, analyserar hemmacoachen Patrick Aparicio. Infor femte snackade vi om att börja spela vårt eget sp igen och det är starkt att hitta tillbaka.

Efter Klara Anderssons viktiga poäng var det dock remember snack i det avgörande setet, så till slut fick Aparicio fira sin 44-årsdag med en seger inne i Kungsgårdshallen. Även om den, lite onödigt, bara gav två poäng.

– Publiken kanske gillar när det svänger, men så här vill ju inte vi tränare ha det. Vi borde ha vunnit i tre raka, säger han.

3–2 (25–12, 25–16, 26–28, 22–25, 15–5)

Poängplockare, EVS: Mckenna Woodford 20 (0 + 2 + 18), Natasha Calkins 17 (0 + 3 + 14), Vilma Andersson 15 (9 + 6 + 0), Maddy Klein 13 (2 + 2 + 9), Julia Nilsson 4 (1 + 2 + 1), Kirsten van Leusen 4 (1 + 1 + 2), Julia Axelsson Svärd 3 (0 + 2 + 1), Klara Andersson 1 (0 + 0 + 1).

Siffrorna står för sammanlagt (serve + block + anfall).

Public: 310.


Source link