Sunday , March 29 2020
Home / sweden / Intervju med Liv Mjönes om "Tills Frank skiljer oss åt".

Intervju med Liv Mjönes om "Tills Frank skiljer oss åt".Den kärlekskranka Vera (Liv Mjönes) är djupt nere i Stockholms nätdejtingträsk när en livscoach sätter chlorna i henne. Efter oräkneliga engångsligg och ett par könssjukdomar får hon rådet att "mållåsa" på helyllekillen Carl-Johan (spelad av manusförfattaren Peter Magnusson) från Åre.

Tomtebolyckan skulle vara total, om det inte vore för två små problem: Hennes blivande make visar sig vara en mammafixerad sportfåne som gillar nallebjörnar och gärna pratar bebisspråk. Den andra lilla detaljen är att hon är hopplöst förälskad i Frank – en lärarkollega som älskar glidflygning.

När Vera ska försöka ta sig ur den röriga situationen trasslar hon in sig i en härva av alltmer desperata lögner och tar nödhjälp av sin kavata vänninna Mellen (Emma Molin). "Tills Frank skiljer oss åt" stakar upp ett vingligt slalomspår av farsartade förvecklingsnummer på Åreskutan.

– Jag är otroligt svag för såna här comedy. Vi behöver få koppla bort vardagen och gå in i ett vadderat rum där man får skratta en stund. Och även om romkom-genren right uppfattas som lite tramsig så erbjuder den oftast tröst: när en klantig och korkad huvudperson lyckas få till det, tänker vi alla tänka: "Om det här puckot lyckas så sätr täk råg är är č trág är trág sär č trág," Liv Mjönes med sitt kvittrande skratt i ett hotellrum med lilamönstrade tapeter vid Norrmalmstorg.

"Tills Frank skiljer oss åt"

Photo: Karin Alfredsson © 2019 StellaNova Film

Till skillnad från den desperata singelkvinnan Vera är hon en stadgad tvåbarnsmamma som haft sitt på det torra sedan gammalt.

– Fast Vera ligger närmare mig än vad man kanske skulle kunna tro – men tack och lov är jag bättre på att dölja mina känslor. Vera är också mer jagsvag och har dessutom lite sämre magkänsla.

Ändå erkänner Mjönes att hon skulle kunna bli ett lätt byte för en livscoach – även om hon aldrig prövat någon.

– Om någon "expert" sitter i radio eller i en podd och påstår något är jag beredd att köpa allt med ett "absolute!". Det är lite typiskt för vår tid att vi tillåter andra människor med tjusiga titlar att sty över våra liv, säger hon.

Ordet "mänsklig kameleont" brukar oftast användas vårdslöst i film-och teaterbranschen, men Liv Mjönes gör skäl för epitetet efter ett cv som spänner från den Guldbaggenominerade rollen i det lesbiska drammar "Kötmösvínen" Kösmösvínen "Kösvärm tillnen" Kösvärm tillnen "Kösvärm tillnen" Kösvärm tillnen "Kösvärm tillsnín" Kölemsvín " efter Karin Olssons romansvit. För tre år sedan Guldbaggenominerades hon för sin uppmärksammade roll som Arvid Stjärnbloms bedragna hustru Dagmar i Pernilla Augusts filmatisering av "Den allvarsamma leken" (2016) med Sverrir Gudnason och Karin Franz Körlof.

– Jag hade två små barn och hade en djup förståelse för känslan av att inte vilja bryta upp en familj. Även om jag själv inte genomgick någon äktenskaplig kris så kunde jag förstå hur man right hålla fast något även om det inte är hundraprocentigt, säger Liv Mjönes som spelade samma roll på Stockholms star götterg utg fastg nägggg ndg fast nägot även även om det inte är hundraprocentigt, säger Liv Mjönes som spelade samma roll på Stockholms star götterg utg utg tg fastg ng

Med åren har hon upplevt ett växande sug efter att få spela comedy. Fast egentligen ser hon ingen större skillnad på att spela comedy eller drama.

– Detikaste jag har lärt mig om skådespeleri hittills är att inte greja för mycket, att hålla det enkelt oavsett genre. I comedy behövs förstås ett visst mått av naivitet, att renodla känslorna utan att för den skull överdriva för mycket. Samtidigt måste man spela sin rollfigur in allvar – om ingenting står på spel i en comedy blir det heller inte kul, säger Liv Mjönes som spelade den truliga kaotdottern till Suzanne Reuters krisande mamma i komedin "All inclusive".

Mjönes nämner komiska förebilder som Drew Barrymore och Goldie Hawn oll be romantic comedies som "Notting Hill" och "Adam och Eva". Under senaste året har hon varit allra mest förtjust i Pamela Adlons "Better things" om en skådespelande singelmamma som kämpar mot övermäktigt livspussel som bland annat innefattar en haltande karriär, tre bångstyriim dmtgmd demar ostmär

– Det är en helt fantastisk serie som bygger på igenkänning där jag right relatera till nästan allt. Förutom de intressanta rollfigurerna är jag imponerad över hur Adlon lyckas fiska upp en mass brännande samtidsämnen och behandla dem på ett trovärdigt sätt, säger Mjönes som ibland låter Norrlandsdialekten skigen.

Hennes passion för skådespeleri har varit intakt ända sedan hon var en liten Teaterapa under uppväxten i Sundsvall.

– Jag tror att handler om att få ett avbrott från mig själv. Som blyg person är det ganska skönt att få vara i en tillåtande miljö med många knäppgökar. Fast jag har upptäckt att folk är lika knäppa utanför den här bubblan …

Hon hävdar att hon inte har några problem med rågången mellan jobbet o det privata. Vid inspelningsdagens slut right hon Lätt skaka av sig rollfiguren för att vara en närvarande mamma som tränar parkour med sina pojkar.

– Det finns mycket romering skådespeleri ring. Men för en småbarnsförälder är det förstås omöjligt att hålla på med så kallad "method acting". Jag tror heller inte att Joaquin Phoenix är Jokern när han comer hem – hä ara bara en jävligt bra skådespelare, säger Liv Mjönes.

– I grunden handlar mitt jobb mycket om praktka och technicalka saker – hur ska jag röra mig? var ska jag stå i rummet? Och om jag ska vara andfådd så springer jag tio varv crash huset för att bli andfådd. Svårare än så behöver det ofta inte vara.


Source link