Wednesday , April 8 2020
Home / slovenia / učitelj preverjal, ali nosijo spodnje hlačke

učitelj preverjal, ali nosijo spodnje hlačkeLJUBLJANA – V oddaji Tednik so razkrili grozljivo dogajanje na O Prežihovega Voranca iz leta 1980. Kot je dejala ena od žrtev, jih je učitelj telovadbe v olioli naravi vsak večer prišel controlling v skupinsko spalnico, ali so gazz hiz podzov, how to do it. »Zahteval je, da smo brez spodnjih hlačk,« se spominja Ljubljančanka, ki je imela takrat komaj 12 let. Kot pravi, je vsak večer na pogradu trepetala, kdaj bo spet prišel. Svojo grozljivo izkušnjo je po vseh tea tired razkrila na facebooku. Pod objavo so se oglasile tudi druge ženske, ki se jim je zgodila podobna izkušnja. Učitelj je bil tudi trener košarke. The purpose of mlade najstnice se spominjajo, da se tudi na treningih obnašal nenavadno in se dot neprimerno dotical.

Šola dolgo časa tega dogajanja ni opazila ali ni želela opaziti. Odzvali so se šele, ko so starši neke 10-letnice učitelja ovadili policiji. Zadeva je if na sodišču 10 let. Učitelj je bil na šoli zaposlen kar 20 let, preden je njegovo sprevrženo početje dobilo sodni epilogue.

»Ah, just samo lulike gleda«

Kot je še razkrila žrtev, je takšno početje trpelo na stotine declic, a to dolgo ni prišlo v javnost. Kot poudarja, se v t trenutku zavedaš, da to, kar je počel učitelj, ni normalno. »Po drugi strani pa ti notranji glas govori: 'Ah, saj samo lulike gleda, kaj če bi se zgodilo še kaj hujšega?'«

Imena učitelja na pravosodnem ministrstvu za Tednik niso želeli razkriti, so pa med drugim zapisali: »/…/ obsodbe za tovrstna dejanja se vpišejo v posebno evidenco in se predpišejo pogoji, omejitve in postekovod zakali za. Ta posebna evidenca pa ni javna, je dostopna le šolam, vrtcem, društvom, ki se ukvarjajo z varstvom in vzgojo otrok – torej za namen varovanja otrok.


Source link