Tuesday , November 19 2019
Home / slovenia / Korupcija? Po preiskavah bančnikov ovadili 11 ljudi

Korupcija? Po preiskavah bančnikov ovadili 11 ljudiLJUBLJANA – Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) so v sklopu preiskav domnevno koruptivnih dejanj bančnikov kazensko ovadili deset znanih os in in eno neznano. Sumijo is 11 kaznivih dejanj nedovoljenega dajanja in sprejemanja daril. Enega osumljenca so privedli k preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Mariboru.

Pri Generalni policijski upravi (GPU) so že dopoldne pojasnili, and so on the subject of the zvečer zaključili hišne preiskave, so it is opravili v sklopu preiskav domnevno koruptivnih dejanj bančnikov. Iz pridržanja so izpustili 11 osumljencev, how come pozneje privedli pred preiskovalnega sodnika.

Za skoraj pol milijona nedovoljenih nagrad

NUMBER VOLUME VOLUME PRIVATE VOLUME pod drobnogled vzel bančnike, ki so pridobivanje poslov oziroma odobritev kreditov domnevno zahtevali nedovoljene nagrade. Po ugotovljenih informacijah znesek vseh zahtevanih nedovoljenih nagrad znaša najmanj 400,000 evrov, vendar pa vse zahtevane denarne nagrade niso bile izplačane.

»Posamezniki bančniki so city protiuslugo za pridobitev posla zahtevali nedovoljeno denarno nagrado v določeni višini deleža posameznega posla,« je v torek dejal director of NPU Darko Majhenič. The main problem is strank zahtevali od 2000 do 170,000 evrov. »The preiskave obravnavamo v. Pet bančnih osumljencev dveh bank – the level of the v Mariboru in druge sedemem v Kranju, the post poslovalnico na območju Maribora, the capital.

Preiskovali tudi uslužbenca Nove KBM

The criminalization of the obiskali Novo KMB vortex, the kjer so z njimi sodelovali in za medije pojasnili, and the sami naznanili study sum kaznivega dejanja, the preiskovance eden od pa je njihov nekdanji uslužbenec. Prav tako so bili v Lonu, kjer so poudarili, and the predetermined prediskave ne nanaša na Lon, uprava Lona in strokovni sodelavci potrebno podporo in pomoč, da se preiskava uspešno izvede.

Spletni Večer je navajal neuradne informacije, da so preiskovalci pod drobnogled med drugim vzeli mariborsko Snago in domnevno sporno financiranje prtove strehe na osrednji avtobusni postaji, ki jo podjetje upravlja od leta 2012. V Snagi so pojasnili, da preiskava ni povezana z opravljanjem njihove primarne dejavnosti, po neuradnih information about časnika pa so med osumljenimi mariborski notar in štirje bančniki.


Source link