Silk nema prvog časa u školama, protest the prosvetara 11. decembra[ad_1]

U osnovnim i srednjim školama, koje su članice četiri reprezentativna sindikata obrazovanja, silk neće biti održani prvi časovi u prepodnevnoj i poslepodnevnoj smeni, što je akcija upozorenja prosvetnih radnika koji su nezadovoljni povećanjem plata od devet odsto.

Štrajk upozorenja organizovaće Unija prosvetnih radnika sindikata (USPR), GSPRS "Nezavisnost", Srbije obrazovanja Syndicate i Radvet syndicate u prosveti Srbije.

Predsednica USPR Jasna Janković rekla je za agenciju Beta and su nekoliko meseci sindikati bili uključeni u pregovore sa Vladom u vezi sa platnim razredima, ali su preko medija čuli da se ta njihova "dugomesečna borba izjalovila".

"Skšto će Skupština na sednici koja je juče počela pomeriti taj Zakon o platnim razredima za 1. outside 2020. godine, hoćemo da signaliziramo poslanicima da razmisle još jednom o tome", pojasnila je Janković.

Ona je najavila da će 11. decembra biti skraćeni časovi na 30 minuta, a ispred Vlade biće održan protest prosvetnih radnika jer, kako je navela, "sa ministrima su pregovarali, pa je Vlada prava adresa". Janković je napomenula da akcija nezadovoljnih prosvetara prethodnih meseci zvala "Pravda iznad para", te nisu nezadovoljni povećanjem zarada, već što nije ispoštovano "pravedno deljenje budžetskih sredstava".

"Smatrali smo da su platne grupe i razredi jedini model po našem mišljenju koji je pravedan i mi smo intenzivno sa Vladom o tome razgovarali, da se onima koji su završili fakultete da na značaju, a ostavi mogućnost onima koji žele da napreduju", rekla je Janković.

Prema njenim rečima, to the point of prosvetari dobili sekkoko povećanje od devet odsto nije ono očemu su pregovarali sa Vladom, već su tražili "ujednačavanje stepena stručnosti sa zaradama". Goddess, prosecutni sindikati, friend and friend 2020. Godine, ministrima prosvete player, lokal uprave i javne samouprave, Mladenu Šarčeviću i Branku Ružiću, kao i ministru finansi Siniši Malom, premijerki Ani Brnabić i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ali nijedan odgovor nisu dobili.

U vreme term Syndicate Sloga saopštio je nezadovoljan povećanjem plate od sedo za vaspitače predškolskog obrazovanja i pozvao ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića da "ispuni svoje obećanje i predškolsko obrazovanje vrati u obrazovanu delatnost i u budžet Srbije".

"Krajnje je vreme i da visoko obrazovani, the level of predškolskog obrazovanja poštuje i plati, and the presence of i ponižen u odnosu na kolege iz osnovnih i srednjih škola", a savištenju navodi to syndicate.

[ad_2]

Source link