Wednesday , April 1 2020
Home / serbia / Google "mašinskim učenjem" poboljšao svoj algorithmitam za pretragu

Google "mašinskim učenjem" poboljšao svoj algorithmitam za pretraguGoogle je objavio da je na algorithm svog pretraživača postigao "svoj najveći proboj" za mnogo godina, iznoseći, mimo običaja, i pojedine detalje o svojoj tajnoj formuli.

Taj tehnološki gigant koristi "mašinsko učenje" da bi njegov pretraživač poboljšao razumjevanje upita na engleskom jeziku.

Google je objavio da da je je prošle godine razvio tehniku ​​za analizu "prirodnog jezika", zasnovanu na tehnologiji koja se zove BERT (Bidirectional Encoder Representations from Transformers) koja može da tokom pretrage razumije razne riječol unnov jčice nečed rečice .

Softver Googlea treba da kao i čovek, iz contextual utvrdi značenje upita, čak i kad je on the ili card izgleda da nema mnogo smisla.

"Značajno poboljšavamo naše razumijevanje pretrage, što predstavlja najveći pomak u posljednjih pet godina i jedan od glavnih napretka u (onlajn) istoriji istraživanja", Rekon Pai Naiaku, pot.

Neki od modela koje je razvio BERT su toliko složeni, da zahtijevaju ultra-moćne procesore, dizajnirane posebno za "oblak" (cloud computing daljinsko računarstvo), Google Precizira.

"Primjenjujući BERT modele i na hijerarhiju i na izvode koji se pojavljuju u rezultatima, možemo bolje pomoći nalaženje informacija," said je Naiak.

"U pogledu rangiranja rezultata, tehnologija će pomoći pretraživaču da bolje razumije deset odsto pretrage verziji na engleskom jeziku, u Sjedinjenim Državama", dodao je on.

On je dao primjer upita na engleskom jeziku "2019 putovanje Brazil u SAD viza" i objasnio da ranije algorithm nisu razumjeli sve priloge, ve ve su na takav upit kao odgovor davali rezultat o američkim državljanima kou uu. Ali, "pomoću BERT-a, pretraživač je u stanju da uhvati nijansu", the account is on.

Google je rekao da želi da postepeno proširi ta poboljšanja i na druge jezike i u druge regione svijeta.


Source link