Tuesday , April 7 2020
Home / serbia / Čudo iz Kenije, čovek od čelika, istrčao marathon za manje od dva sata

Čudo iz Kenije, čovek od čelika, istrčao marathon za manje od dva sataDogađaj and u svetu sporta: Čudo iz Kenije, čovek od čelika, istrčao marathon za manje od dva sata

Uspeo je! Eliud Kipčogi pomerio je granice ljudske izdržljivosti. Slavni Kenijac, vlasnik čak 11 zlatnih medalja sa najvećih svetskih takmičenja, jutros je uradio nešto što niko nikad nije. I pitanje je da da li će ikad. Istrčao je marathon (42,195 metara) za od od dva sata!

Kipčogi je u Beču zaustavio štopericu na sat, 59 minuta i 40 sekundi i time postavio novi planetarni record! Svaka mu čast, athletic intention tako nešto nije doživela, ceo sportski svet ove subote bio je zagledan and u glavni grad Austrije i čudesnog Afrikanca, njegov podvig koji ostaje zapisan za sva vremena. Jedino što Svetska athletska federacija record ne priznaje, pošto nije ostvaren for "normalnim" usovima.

Eluida to ne interesuje. Znao je i kad je krenuo u projekat pod nazivom "1:59 Challenge" and you se ovaj rezultat neće važiti u krugovima IAAF, ali zaljubljenici u sport, pogotovo my athlete duge staze, znaju da je ispisana istorija. Kipčogi je nadmašio sopstveni record od pre godinu fund, pošto je u Berlinu kroz cilj prošao u vremenu 2:01:39. Uspeo je ono šo nije 2017. na autodromu u Monci, card je pokušao prvi put da pomeri ispod dva časa, tad je stao na 2:00:25.
Ovo je pokazatelj da ljudsko telo ne poznaje granice, da sve što čovek zamisli može da uradi. Nadam se da će moj uspeh podstaću druge ljude širom planete da se ostavre u onom što najbolje rade", The design and poske trke Eliud Kipčogi, bez trunke umora na licu.

Kenijac je record ostvario tako što je imao pomoć čak 41 pejsmejkera. I to nekih od najvećih imena u svetu athletike. Popularni „zečevi“ su ga gurali uspehu tako što su trčali sa njim u grupi. Po četvorica su ovek if uz Eliuda da ga motivišu, guraju napred i pomognu pomeranja granice. Osim toga, imao je pomoć tri automobila koja su se neprestano kretala ispred njega brzinom od 21.3 kilometra na sat, kako bi "sekli vazduh" i stvorili aerodinamične uslove i omogućili your ideal ambijent. Plus, trčao je u posebnom modelu patika, koje nikad nisu korišćene u svetu athletike dosad. S obzirom da nije postojala konkurencija, and not napred vukli "zečevi" i autombili, Svetska athletksa federacija je rešila da mu record ne prizna.

Statističari su izračunali da je Elidu morao da istrči 422 serije, svaku po 100 metara, u vremenu 17:08 sekundi. Praktično, da sprinta. Na kraju je uspeo, a da se, ak je suditi na osnovu snimaka iz Beča, maltene nije umorio. Toliko osmeha na licu, toliko izraza zadovoljstva u razgovorima sa novinarima, toliko sreće u time sa publicom.

Podsetimo, Eliud Kipčogi je olimpijski ampampion u maratonu iz Rio de Žaneira 2016, ima srebra iz Pekinga 2008. i bronzu iz Atine 2004 u for 5,000 metara. Svetki je prvak iz Pariza 2003. takođe na deonici od pet kilometara, zlatan je bio na Svetskom prvenstvu u krosu 2003. u Lozani, a pobeđivao and na svim važnijim maratonima u svetu u poslednjih pet godina (četu drava u London) a jednom u Čikagu)

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza …


Source link