Wednesday , April 1 2020
Home / serbia / Ambassadors SAD pitao Dačića da li ćemo nastaviti sa povlačenjem priznanja Kosova, evo šta mu je on odgovorio

Ambassadors SAD pitao Dačića da li ćemo nastaviti sa povlačenjem priznanja Kosova, evo šta mu je on odgovorioIvica Dačić

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa novoimenovanim američkim ambasadorom u Beogradu Entonijem Godfrijem.

"Pričali smo malo i oko Kosova, here naravno uvek interesuje da li ćemo i dalje da radimo na povlačenju priznanja", the account of the Dačić Tanjugu posle sastanka sa Godfrijem.

Na constataciju da se američki ambasador odmah zainteresovao za kampanju koju vodi Srbija, Dačić objašnjava da je Godfri to kazao diplomatski – "da bi oni bili zahvalni ukoliko bi mi imali više razumevanja za to i malo usimo sa team.

"Rekao sam da mi imamo razumevanja i da imamo u vidu to da su svi oni nezadovoljni, jer bi bilo 30 zemalja koje su povukle priznanje Kosova. Danas je veoma teško da nađete neku zemlju koja ada sada da prizja Kosovo, se situun jovnov, there are other places. zajednici promenila ", je Dačić account.

Ministar je naveo da to nije glavna stvar, već s Srbija želi da kaže da se ne može doći bez nje do kompromisa, kao i da su laži and je 116 zemalja priznalo Kosovo.

"Ne dolazi u obzir da mi prestanemo sa kampanjom, a da oni vode kampanju za priznanje uključujući i zemlje Kvinte, ali razgovovr je bio veoma correktan, the name of u interesu da nađemo zajednički interes sa SAD da zólje Kvinte, ali razgovovr je bio veoma correktan, the name of u u interesu da nađemo zajednički interes sa SAD da zorlje Kvinte. u interesu naših srpskih i državnih interesa, "je Dačić.

Zaključio je da je pronalaženje mirnog rešenja uz saglasnost velikih please svakako dobra osnova za bolju budućnost Srbije.

<! –

Notification trigger paragraph test

->


Source link