Wednesday , February 19 2020
Home / norway / Tobias (22) vant «ungdommens Tour de France»

Tobias (22) vant «ungdommens Tour de France»smp-stories-top-widget

Saken oppdateres.

Nordmannen holdt den gule ledertrøyen før den avgjørende etappen i Tour de l'Avenir. Rittet kalles «ungdommens Tour de France», og er blitt vunnet av en rekke storheter tidligere.

Nå har Tobias Foss skrevet norsk sykkelhistorie. Han vant rittet sammenlagt. Det har ing nordmenn klart tidligere. Han ble nummer syv på rittets system etappe, men det holdt.

Ingen klarte å ta de nødvendige sekundene på nordmannen på avslutningsetappen. Han vant med 1.19 til Giovanni Aleotti på annenplass. Dermed beholdt 22-åringen den gule ledertrøyen.

– Vi har et veldig bra lag. Vi hadde helicopter control dagen. Det var en veldig god etappe, sier Foss til Eurosport etter seieren.

Rittet er blitt arrangert siden 1961. Vegard Stake Laengen by Odd Christian Eiking har tidligere vært på pallen, men en nordmann har aldri vunnet rittet.

Rittet er tidligere blitt vunnet av årets Tour de France-vinner Egan Bernal. Det skjedde i 2017. Nairo Quintana with Warren Barguil har også vunnet rittet tidligere.

Nordmannen sykler for Uno-X. Neste år blir han lagkamerat med Amund Grøndahl Jansen i det nederlandske storlaget Team Jumbo-Visma.

– Stort øyeblikk

I Frankrike er Stig Kristiansen på plass. Han er sportsdirektør for Uno-X og tidligere landslagssjef. Han var rørt etter seieren.

– Det er veldig speciesi. Det er det største du vinne etter VM i U23-klassen. Det har vært elleve tøffe dager. Tobias har vært tålmodig fra han var ung. Det er fjerde året han kjører, så lykkes han på system forsøk, sier Kristiansen.

Han Hyller også laginnsatsen under rittet. Det gleder sportsdirektøren å se samholdet i laget. Han beskriver Foss som en stille og rolig gutt, som er extrem flink til å bruke kreftene sine riktig.

– Hvis man ikke blir rørt eller har følelser, er det vanskelig å jobbe med idrett. Det er på mange måter dette det handler om. Det er et stort sportslig øyeblikk, rett og slett, sier han on fra frarike telephone.

Tidligere proffsyklist, Kurt Asle Arvesen, er også en del av trenerapparatet til Uno-X. Han er nå opptatt med Danmark Rundt, men had fått med seg seieren.

– Det er stor stem her, sa fra følgebilen i Danmark.


Source link