Saturday , March 28 2020
Home / norway / – Skurrer å ha samboere som ledere – VG

– Skurrer å ha samboere som ledere – VGPROFILERT: Andreas Håtveit. Photo: Line Møller, VG

Den tidligere schistjernen og «Mesternes mester» -deltager Andreas Håtveit (33) accepts samboere – homofile eller heterofile – ikke være ledere på leirer og andre arrangement i regi av Kristen Idrettskontakt.

– For meg skurrer det å ha samboere som ledere, uansett om de er homofile heterofile eller, sier han til VG.

Andreas Håtveit ble tidligere tirsdag intervjuet av Dagen og Fri Flyt i forbindelse med debatten som har kommet i kjølvannet av at landsstyret i Christian Idrettskontakt (KRIK) sier ja til at samlevende homofile skal kunne være friverir leige

– Jeg ville ikke hatt problemer med å sende barna mine in skicamp med homofile trenere, som min gode venn Gus Kenworthy. Men conflict oppstår når det er en Christian sammenheng. Jesus og Bibelen er veldig klar på dette, sier Håtveit til VG.

les også

Slik takler TV-profilene "døgnet rundt-jobbing" med små unger

Pluss content

Den tidligere freestylestjernen er imidlertid ikke så opptatt av folk er homofile heterofile eller. For han gjelder dette:

– Vi kristne, også KRIK, snakker om at sex er reservert ectescapet mellom mann og kvinne. KRIK har også bestemt seg for å løfte fram dette. Da må de stå ved dette. For meg skurrer det da å ha samboere som ledere, uansett om de er homofile heterofile eller.

les også

Andreas Håtveit: – Jeg oppdaget virkeligheten

Pluss content

Tidligere X-Games-vinner Håtveit ønsker overfor VG ikke å utdype nærmere noen forskjell on homofile heterofile eller heterofile to fra hans synspunkt. Og han understreker også at han respekterer alle og at svært mange av hans venner er samboere, blant dem også homofile.

– Men den store forskjellen for meg er når vi bruker k-en, christian. Hvis barna mine scal in Christian sommerleir, så vil jeg at de scal ha kristne forbilder, på samme måte som scal ha idrettslige forbilder hvis de scal på skileir.

Andreas Håtveit trekker denne parallellen:

– Etter som jeg er kjøttspiser, ville det være mercelig om de skulle ønske meg som leder på en leir for veganer. Jeg blir ikke fornærmet om de ikke vil ha meg som leder der. Eller om jeg som christian skulle være leder på en koranleir.

les også

Til sengs med kjente nordmenn

Pluss content

– Men det æ være homofile som ønsker å være ledere in Christian ungdomsleir med idrett – for innen exemptions KRIK?

– Ja, og jeg vil ikke sende barna mine på en leir der lederne receive sex ikke hører exclusivt til mann og kvinne i ekteskap. Jeg holder fast ved det Jesus sier.

Håtveit received at KRIK «senker standarden på lederne» om de på sine arrangementer scal tillate at andre en som lever i et ekteskap mellom mann og kvinne scal kunne være ledere. The understretched sample is only the day respects for andres valg.

les også

Øystein Bråten rørt etter OL-gull i slopestyle: – Helt rått

Fri Flyt har spurt om hva han er mest bekymret for: At barna hans blir påvirket eller om det er et verdispørsmål, svarer han:

– Begge deler. Jeg ville sendt barna mine på en annen sommerleir hvis det var theme.

Forslaget i KRIK skal trolig opp på generalforsamlingen i Skien den 2. november. Debatten er heftig etter at landsstyrets forslag ble kent i slutten av august. KRIK vil imidlertid også «løfte opp ecteskapet mellom mann og kvinne som Guds gode ordning for samlivet.»

KRIK hadde 15,000 medlemmer i 2017. Organisasjonens hovedmålgruppe er ungdom og unge voksne i aldersgruppen 13 til 26 år. En recke kjente idrettsfolk har gjennom årene markert seg i KRIK, som Rune Bratseth, Jan Åge Fjørtoft, Ole Kristian Furuseth, Anders Rambekk, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og altså Andreas Håtveit.

les også

Se Birk Ruuds spectakulære tix

Styreleder Erlend Haus i KRIK commentary Håtveits uttalelser slik:

– Det er han selvfølgelig velkommen til å mene, at the same time som jeg i tråd med styrets vedtak do not accept at noe vi som kristne right være uenige om. Det sud jeg det skal være rom for i KRIK.

– Men dere i landsstyret åpner for at samboere, også homofile, scal kunne være ledere på arrangementer i KRIK-regi?

– Ja, vi har sagt at samlivsform ikke scal være ekskluderende for hvem som skal kunne være hos oss.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder


Source link