Sunday , March 29 2020
Home / norway / – Jeg synes ikke det er greit – VG

– Jeg synes ikke det er greit – VGPÅ LAG: Hovedtrener Eirik Horneland og keepertrener Jørn Jamtfall (til venstre) stikker hodet inn mens styreleder Ivar Koteng blir intervjuet av VG. Photo: BJØRN S. DELEBEKK

TRONDHEIM (VG) Med groupspill i Europa, og 20-30 million i overskudd, går ikke Ivar Koteng (60) med at 2019 har vært et horribelt år for Rosenborg Ballklub. Men styrelederen innrømmer at han liker dårlig det som har skjedd de system dagene.

Hverken media-ansvarlig Trond Alstads oppførsel under et intervju med NRK fredag-eller Alexander Søderlunds stunt med supporterne søndag, er saker Koteng synes noe om.

Om at utviste Søderlund the «hater, hater, hater Molde by» fra tribuneplass i annenomgangen, sier RBKs styreleder:

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien by OBOS-ligaen director in Dplay by Eurosport Player

– Jeg synes ikke det er greit. Du scal være kry av å være på Lerkendal, du scal kunne ha med deg barnebarn. The respecterer jeg andres syn på dette, jeg setter ikke pris på at Søderlund gjorde dette.

– Er det greit at han står blant supporterne?

– Absolutt.

– Take a det han synger?

– Nei Vi snakker ofte om folkelighet i Rosenborg. Er detective folkelig? Etter min mening skal alle trives med å være på Lerkendal. Og dette er ikke folkelig, svarer Koteng.

Han møter oss, fire minutter før avtalt tid, på Lerkendal. Avtalen er factisk gjort FØR de to system negative episodene, som bare føyer seg inn i negative av hendelser i fotballåret 2019. Vi setter oss inne på rommet på Brakka der de fleste beslutninger bag, og der Rosenborgs viktigste postulater somer stal veggen.

STERKE MENINGER: Ivar Koteng, styreleder i Rosenborg, som har hatt et vanskelig år. Photo: BJØRN S. DELEBEKK

– Du får bare spørre, Koteng starter.

– Just accepting Trond Alstads oppførsel, and han stoppet et intervju NRK gjorde med Pål André Helland?

– Da jeg så det, tenkte jeg: "Hva er det vi tøyser med?" Dette er da ingenting å reagere på. Og det har Trond fått klar beskjed om. Go'foten i Rosenborg blir ikke prioritert bestandig – og den virker heller ikke bestandig. Dette er et godt exempt på det, svarer Koteng.

I Adresseavisens podkast «Rasmus & Saga», som ble publisert mandag, leste programlederne opp en uttalelse fra Rosenborg-leder Alstad. «Intervjuet med Pål André Helland fikk en annen retning enn ønsket. Det beklager jeg sterkt », sier Alstad.

Tilbake til Koteng:

– Hvorfor skjer alt dette?

– I Rosenborg ønsker vi å snakke med føttene. I år er det blitt alt annet enn føttene det er snakk om …

– Det har skjedd mye i 2019. Hva har vært det verste?

– Rettssaken, svarer Koteng – om saken mellom RBK by trenerne Kåre Ingebrigtsen by Erik Hoftun, som startet i Trondheim tingrett 21. januar – og ble avsluttet tre dager senere.

– Keep visually at saken ville prege oss – en stund. Jeg hadde bare ikke regnet med at den skulle hefte ved oss ​​hele sesongen. Men det er stadig noen som som kommer opp med den saken, i diskusjoner, svarer Koteng.

Da «trenersaken» startet i tingretten, hadde Koteng og RBK allerede «kranglet» med FK Haugesund om overgangen til trenerne Eirik Horneland og Karl Oscar Emberland – og fått rettssaken mot spissen Nicklas Bendtner i fanget. Dansken ble dømt til 50 dagers ubetinget fengsel for vold mot en taxisjåfør.

Alle disse tre tingene in January. Starten på fotballåret 2019 skulle komme til å prege klubben gjennom alle månedene. Det nye trenerteamet kom sent i gang, de seiersvante spillerne slet med å høre på tanker fra trenere som kom fra en fjerdeplass med Haugesund, og seriestarten ble en fryktelig tung materie. 16. mai lå klubben an til nedrykk, med bare sex poeng på de åtte første kampene.

POSTULATENE: På veggen henger mye av arven etter Nils Arne Eggen. Ivar Koteng accepts the club for the first time to punkten for the sake of detective seg gjøre. I 2019 har de bommet – litt … Photo: BJØRN S. DELEBEKK

– Also vise det ville bli en sesong der det gikk opp og ned. I klubben var vi forberedt på det. Men folk rundt acceptor det ikke på samme måten, sier Koteng.

Men så snudde det. Koteng billedlegger situasjonen på følgende måte:

– Fra 20. mai til vi røk mot mesterne fra Kroatia i august, etter en av de beste kampen Rosenborg har spill de 10 årene system, ble jeg hverken kalt «hestkuk» eller «idiot», som hadde vært helt vanlig i tiden før 20 mai

– Går det inn på deg?

– Folk må få si og mene hva de vil. Det er alltid 100 stykker som er mot deg – uansett. Og mesteparten av critics com kommer at vi factisk to har vært flinke nok. Og for egen del så sliter jeg såpass under kampene at jeg må gå meg turer, ofte setter jeg meg på handikaptoalettet. Det er helt jævlig, kampene, jeg blir fysisk kvalm. Og jeg er aldri trygg før det står 3–0. Minst.

Mens vi sitter der, stikker Eirik Horneland hodet inn. Hovedtreneren er blid etter søndagens seier over Molde, men sesenen som helhet har vært skuffende.

Føler du deg trygg på at Horneland er rett mann til å ta Rosenborg tilbake til toppen?

– Vi har Norges desidert beste trener, svarer Koteng – uten å mukke.

– Har han de redskapene som skal til for å føre RBK til toppen igjen da?

– Det scal vi gi han. Vi har klare ambisjoner i det neste overgangsvinduet. Så jeg tror vi blir ganske gode neste år, svarer Koteng.

– Blir det endringer i ledelsen i klubben etter denne vanskelige sesongen?

Blille stove pan. Så svarer han:

– Vi i ledelsen må bidra til utvikling i 2020, vi kan ikke stå stille. Hele klubben må forbedre seg kraftig, også vi i ledelsen. Og er er svært viktig at vi samhandler, at folk tenker og gjør det samme. «Åpenhet» vris alltid på, når det snakkes om Rosenborg. Men vi scal hvert fall oppføre oss skikkelig, mot alle.

– Men blir det utskiftninger?

– Determine the status to Svare På Nå.

– Tenker du at 2019 har vært et helvetes-år?

– Nei Jeg visste at det ville bli et vanskelig år, sportslig, og så har det dukket opp noen episoder, utenfor banen. Men vi håndterer det. Humøret er bedre internt enn er er extt, når det gjelder Rosenborg. Og Husk, det er bare fotball. Og hadde det vært et så «helvetes-år» som mange skal ha det til, så hadde jeg nok ikke fortsatt vært styreleder i klubben, sier Ivar Koteng.

Set statistics for Eliteserien on VG Live.

Eliteserien

  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder


Source link