Saturday , March 28 2020
Home / norway / Chand Torsvik – Derfor gikk han under jorda

Chand Torsvik – Derfor gikk han under jordaÅret var 2009, og den første norske versjonen av sangkonkurransen «X-Factor» ble sendt on tv. I dommerpanelet fant vi blant andre den strenge og critical to Jan Fredrik Karlsen (46), som myknet fullstendig opp da Chand Torsvik (37) comm inn on audition.

Namsosingen stilte med en selvskrevet the kalt «Diamanten», by the på kav trøndersk. Torsviks talent by utilitating overbearing to Karlsen, taking care of Norges befolkning.

Like før jul samme år stikker han like greit av med seieren i programmet, foran et fullsatt Telenor Arena. Alt lå til rette for en lysende karriere, set så ble det brått stille. Nå forteller 37-åringen hvorfor han valgte å trekke seg unna rampelyset.

VANT: Chand Torsvik avbildet under «X-Factor» i 2009. Photo: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
VANT: Chand Torsvik avbildet under «X-Factor» i 2009. Photo: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
                Vis mer

Ønsket ikke delta

Dagbladet møter trønderen sammen med kjæresten Thea Stenersen (23), i Dagbladets localer i Oslo. Torsvik forteller at han i utgangspunktet aldri planla å delta i «X-Factor», selv om hå året i forveien hadde sluttet i jobben nettopp for å satse in musicken.

– Jeg fikk en e-post der jeg ble oppfordret til å være med, og takket først nei. Jeg hadde ikke noe tro på det – da jeg hadde sett «Idol» og tenkte at jeg måtte synge at engelsk, fortress Torsvik.

Trønderen fikk deretter en ny forespørsel om å møte på audition i Trondheim. Han Tok med seg guitaren, med ett mål for øye: Å få spille refrenget av sin egenkomponerte låt, på norsk. Resten er historie.

– Jeg hadde sett for meg å bli cast rett ut av Jan Fredrik Karlsen, Torsvik humrer.

Tiden etter seieren beskriver han som «kaotisk» og «rar». 37-åringen synes også det var surrealistisk å plutselig sitte med en platekcontract i hendene, etter å ha jobbet i mange år for å slå gjennom som artist. Plutselig ble alt så virkelig.

Forsvant fra rampelyset

Åra etter «X-Factor» var svært hektiske, og besto all hovedsak av å bygge opp karrieren. Han var standard ute på turné, og not to album.

FØRSTE MØTE: Første gang One Directions Liam Payne var på audition til «X-Factor», møtte han Cheryl Ann Fernandez-Versini, den Cheryl Cole gang. Han var 14 år. Hun var 24 år og gift. Nå venter de barn sammen. Video: ITV / Reuters
Vis mer

– Jeg gjorde Vinterlyd-turné, the foran 80 000 mennesker i regnvær on VG lista, gjorde VGs sommerturné og fire av Norges største MOT-turneer. Det var jo målet mitt, å spille for folk. Det var ikke det å gå på rød løper og leve festlivet.

Så hvorfor ble det stille? Årsaken har flere forklaringer, ifølge Torsvik selv.

Én av grunnene var framveksten av strømmetjenester. For selv om kanskje ble lettere å vise seg fram som artist, med flere tilgjengelige Musikplattformer, følte namsosingen at han druknet i alt.

I tillegg begynte 37-åringen å bli mett på turnélivet, og sin egen hverdag for øvrig.

– Jeg kjente at livet begynte å bli Merkelig og tomt. Jeg hadde Musikken og meg selv, men det blein ensomt i lengden, forteller han.

Kjæresten ble redningen

Det var først da Torsvik i 2015 møtte kjæresten, som han seinere har fått to new med, at vendepunktet kom.

HYLLER KJÆRESTEN: Chand Torsvik hyller kjæresten Thea Stenersen, for å ha fylt tomrommet i livet hans. Photo: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
HYLLER KJÆRESTEN: Chand Torsvik hyller kjæresten Thea Stenersen, for å ha fylt tomrommet i livet hans. Photo: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
                Vis mer

– Før jeg møtte Thea følte jeg mer på rastløsheten, og nettopp det å være alene. Jeg er privilegert som har Thea – som støtter meg uansett hva. Ø konomisk er det jo opp og nedturer, så det å ha noen som forstår deg, er viktig. Hun har aldri stilt meg ultimatumet om å velge mellom henne og musicken, forteller han, noe kjæresten forteller stemmer.

Føler seg annerledes

Torsvik vokste som nevnt opp i Namsos, en liten by i Trøndelag der få på dette tidspunktet hadde samme ethnicity som som han. 37-åringen, som er adopter fra India, har tidligere fortalt at han ble mobbet i barndommen, og at dette har satt preg på ham i dag.

På spørsmål om han fortsatt følte seg annerledes etter at Norges befolkning hadde stemt han topps i «X-Factor», er svaret todelt.

COMEBACK: Chand Torsvik er klar med ny music. Photo: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
COMEBACK: Chand Torsvik er klar med ny music. Photo: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
                Vis mer

– Plutselig blir du verken han som har en annen hudfarge eller noe annet. Jeg ble bare Chand. Det var special veldig, sier han.

Fredag ​​denne uka slapp Torsvik singelen «Vingeskutt», en låt han beskriver som en direkte kjærlighetserklæring til kjæresten. 37-åringen har også planer om album over nyttår.

– «Vingeskutt» er den sterkeste kjærlighetssangen jeg har skrevet til Thea. Den er direkte, by en voksen utgave av meg, Torsvik forteller.

Lik Dagbladet Kjendis on Facebook


Source link