Saturday , March 28 2020
Home / netherlands / Minister Cora van Nieuwenhuizen in tranen: 'Excuses voor fouten rond stint'

Minister Cora van Nieuwenhuizen in tranen: 'Excuses voor fouten rond stint'De minister was zichtbaar ontroerd toen ze haar excuses aanbood voor de wijze waarop fouten zijn echoes the door haar ministerie. "Ik track me dit persoonlijk als minister aan. Dit moet beter. Er zijn fouten echo, dat is mijn verantwoordelijkheid. Ik bied daar mijn excuses voor aan", zegt Van Nieuwenhuizen. Ze zegt de aanbevelingen van de raad integraal over management.

Fouten echo

De Onderzoeksraad voor Veiligheid concludeerde eerder deze maand dat het ministerie, maar ook de Tweede Cameras in het verleden veiligheid niet altijd als prioritite zag bij de toelating van bijzondere bromfietsen, waar de stint onderdeel vanma.

"De overheid heeft gruwelijk gefaald", stelted GroenLinks-Kamerlid Suzanne Kröger. Pas als Van Nieuwenhuizen dat erkent, 'kunnen we weer vooruit kijken', aldus Kröger. Ook SP, PVV en Partij voor de Dieren willen verontschuldigingen.

'Voor Mijn Kop Kunnen Slaan'

Kamerleden zijn ook critisch over het niet informeren van het parliament over meerdere documenten. RTL Nieuws berichtte vorige maand over het bestaan ​​van documenten waaruit bleek dat het ministerie verantwoordelijk was voor verkeerde eisen die bij de keuring van de stint zijn gebruikt. De minister gaf toe dat ze zich "achteraf voor mijn kop had kunnen slaan" dat ze deze documenten niet aan het parlement heeft gestuurd.


Source link