Wednesday , April 8 2020
Home / netherlands / Blizzard schorst drie Hearthstone-spelers voor tonen Hongkong-protestbord | NU

Blizzard schorst drie Hearthstone-spelers voor tonen Hongkong-protestbord | NUDe Amerikaanse game-uitgever Blizzard heeft alsnog drie Americaanse spelers voor zes maanden van wedstrijden geschorst voor het omhooghouden van een protestbord tijdens een toernooi van het online kaartspel Hearthstone, sorry het bedrijf woensdag bekend op zijn website.

De spelers, actief onder de namen GiantDwarf, TJammer en Xcelsior, hielden op 8 october aan het eind van een wedstrijd een bord omhoog waarop 'Free Hongkong, Boycott Blizz' (Bevrijd Hongkong, boycott Blizzard) te zien was.

Daarmee reageerden de drie studenten van de American University (AU) op het bannen van de Hongkongse e-sporter Chung Ng Wai, die speelt onder de naam blitzchung. Hij sprak eerder, na een gewonnen wedstrijd in een ander toernooi, de woorden "Bevrijd Hong Kong, revolutie van deze tijd" uit, waarna hij door Blizzard voor een jaar werd verbannen en het bedrijf zijn tot and toe priz verdant.

Na een rumoerige week, waarin Blizzard door gamers wereldwijd werd beschuldigd zijn financiële belangen in de Chinese markt boven mensenrechten te stellen, maakte het bedrijf zaterdag bekend Chungs straf te beperken.

Daarbij beweerde topman Allen Brack dat Blizzards verhoudingen met China geen invloed hebben gehad op de keuze om de Hongkongse e-sporter te straffen.

Amerikaanse e-sporter 'blij' met straf

Xcelsior, pseudoniem van Hearthstone-speler Casey Chambers, zegt woensdag op Twitter "blij te zijn om aan te kunnen dat het dat het AU Hearthstone-team voor zes maanden verbannen is".

"Hoewel (de straf voor de Amerikaanse e-sporters, ed.) Vertraagd is, waardeer ik het dat alle spelers amend beheldeld wordt en niemand boven de regels staat", aldus Chambers.


Source link