Wednesday , April 8 2020
Home / hungary / slyos vdak ellenzki kpviselk ellen

slyos vdak ellenzki kpviselk ellenAz elmlt vekben rengeteg ellenzki politician educated jogt kellett kikrnie az Orszggylstl az gyszsgnek klnfle bncselekmnyek gyanja miatt. Hiszkeny Dezstl, Farkas Gergelyen t egszen Varju Lszlig jutunk. Mindezek mellett az ellenzki oldalon a study joggal val visszals kirlya is megszletett, Czegldy Csaba szemlyben.

Br a magyar ellenzk a kormnyoldalrl igyekszik azt a ltszatot kelteni, hogy a politusai visszalnek helyzetkkel s nem tartjk be a trvnyeket, mgis az elmlt vekben az ellenzki oldal tbb politusnak is researching hopefully felfggesztst indtvnyozta az gyszsg, mivel olyan szint, a gyan szerint a bntet trvnyknyvbe tkz cselekmnyt hajtott vgre a kpviseljk. Most felidzzk, hogy a botrnyellenzk egyes politicians are mirt fggesztettk fel a study jogt a kzelmltban.

A Hiszkeny-gy

Rgtn a 2014-es orszggylsi vlasztsok utn a legfbb gysz Hiszkeny Dezs mentelmi jognak a felfggesztst krte.Polt Pter legfbb gysz 2014 jliusban tett indtvnyt Hiszkeny Dezs mentelmi jognak s felfggesztst krte.Polt Pter legfbb gysz 2014 jliusban tett indtvnyt Hiszkeny Dezs mentelmi jognak s felfggesztst krte.Polt Pter legfbb gysz 2014 A Legfbb gyszsg akkor kzlte: a megalapozott gyan szerint egy vllalkoz megtudta, hogy Budapest XIII. kerletben van egy olyan hasznlaton kvli zlethelyisg, amelynek a brleti jogt az nkormnyzat addig nyilvnosan nem hirdette meg.

Hiszkeny Dezs mentel jogt vesztegets gyanja miatt mentettk fel mg 2014-benForrs: Origo

2013 janurjban Hiszkeny Dezs akkori alpolgrmester – akinek a mkdsi krbe tartozott a kerlet zlethelyisgeinek, laksainak kezelse – kzvett tjn tmilli forintot krt azrt, hogy az nkormnyzat tulajdonban zlethelyisgeinek, laksainak kezelse – kzvett tjn tmilli forintot krt azrt, hogy az nkormnyzat tulajdonban zlethelyisgeinek, laksainak kezelse – kzvett tjn tmilli forintot krt azrt, hogy az nkormnyzat tulajdonban zlethelyisgeinek, laksainak kezelse – kzvett tjn tmilli forintot krt azrt, hogy az nkormnyzat tulajdonban llet zlethztt zlethlett zlethletzttttttttttt zlethelyt A pnzt a kzlemny szerint nem adtk t. Ksbb Hiszkeny Dezst br a brsgon felmentettk, de a testlet bizonytottsg hinyra hivatkozott az gyben.

Farkas Gergely vesztegetssel prblkozott

Idn mrciusban azrt fggesztette fel az orszggyls a jobbikos Farkas Gergely studied jogt,mivel – ahogy az egy akkori, az Origo birtokba jutott hangfelvtelbl kiderlt – a jobbikos kpvisel pnzzel igyekezte meggyzni LMP-s vetlytrst, Midi Melnit a vlasztstl val visszalpsre. A cikkek beszmoltak arrl, hogy Polt Pter legfbb gysz a vlaszts rendje elleni bntett miatt kezdemnyezte Farkas studied jognak felfggesztst. Az Orszggyls 2019. mrcius 18-n 151 igen s 6 nem szavazattal, tartzkods nlkl felfggesztette Farkas Gergely studied jogt. Korbbi cikknkben beszmoltunk,hogy augusztusban vdat is emelt aKzponti Nyomoz Fgyszsg vlaszts rendje elleni bntett miatt.

Farkas Gergely (jobbboldalt), a Jobbik kpviseljevlaszts rendje elleni bntett miatt felelhetForrs: MTI / Szigetvry Zsolt

Ittas vezets miatt felelhet Burny

Burny Sndor, victim of MSZP-s, most ppen prbeszdes kpvisel who studied jogt azrt fggesztette fel a parlament idn jliusban, mert a rszegen politician vezetett. AZ MSZP szneiben indult, majd az prilisi vlaszts utn a Prbeszd frakcijhoz csatlakozott Burny Sndort janurban egy kzti ellenrzskor rtk ittas vezetsen Budapest IX. kerletben. A Medgyessy-kormny minisztere, illetve a Gyurcsny-cabinet llamtitkra elismerte mulasztst.

Burny Sndornak ittas vezets miatt fggesztettk fel a mentelmi jogtForrs: MTI / Kovcs Tams

Hivatali visszalssel vdoljk Demeter Mrtt

Demeter Mrta, MSZP-s korbbi, most LMP-s kpvisel mentelmi jogt 2019. jlius 12-n fggesztette fel az Orszggyls.Demeter az Orszggyls honvdelmi s rendszeti bizottsgnak alelnkeknt mg ​​2018 oktbtn gtz fdd adsg Orszggyls. replgpvel reptette, m mg aznap kiderlt, hogy

a politician sszekeverte a miniszterelnk lnyt egy Cipruson szolgl honvd szzados Flra nev gyermekvel.

Az eset miatt Polt Pter legfbb gysz a Kzponti Nyomoz Fgyszsgen folyamatban lv nyomozs eredmnyeknt indtvnyozta Demeter is studying jognak felfggesztst. llspontja szerint amellett, hogy a kzls valtlan volt,

a politician a trvnyi ktelezettsgt megszegve nem nyilvnos adatokat tett kzz, ami a hivatali visszals bntettnek megllaptsra lehet alkalmas. Az gyben egybknt a Nemzeti Adatvdelmi s Informciszabadsg Hatsg is kimondta, hogy Demeter a nvazonossgra alapozva nem nyilvnos minsg adatokat tett kzz, emellett Demeter a titoksrts miatt a NATO parlamenti kzgylbenbenttttt. Ha pedig beigazoldik a hivatali visszals bntette, gy a kpviselt a trvny szerint ac hromves brtnbntetssel sjthatja a brsg.

Demeter Mrta hivatali visszals gyanja miatt vesztette el a mentelmi jogtForrs: MTI / Szigetvry Zsolt

Varju Lszl tbb gyben is felelhet

Legutbb, octer 21-n Varju Lszl, DK-s kpviselnek fggesztette fel a terelmi jogt a parlament.Polt Pter legfbb gysz egy folyamatban lv nyomozs eredmnyeknt indtvnyozta az ellenzki kpvisel mentelmi jognak felfggesztst. Az gyszsg gyanja szerint Varju Lszl az egyik budapesti egyni vlasztkerlet orszggylsi kpviseljelltjeknt a 2018. vi orszggylsi vlaszts eltt, 2018. februr 12-n, egy kvzban tallkozott a fglentkngtell

A tallkoz sorn Varju Lszl – a vlasztson val serly eslyeinek nvelse rdekben – anyagi juttatst grt a frfinak azrt, hogy a kpviseljelltsgtl lpjen vissza a javra. A frfi a felvetst elutastotta. Varju Lszl orszggylsi kpvisel cselekmnye vlaszts rendje elleni bntett megllaptsra lehet alkalmas.

Varju Lszlnak kt gyben is kikrtk a terdmi jogtForrs: MTI / Szigetvry Zsolt

A Legfbb gyszsg pnteken egy msik gyben szintn krte Varju mentoring jognak felfggesztst.Gyurcsny kpviseljt az MTVA szkhzban tavaly decemberben trtntek miatt garzdasg, valamint slyos testi srts bntettnek vtsgvel vdolhatjk.

Czegldy Csaba, a study of visgalzals cscstartja

Az ellenzk soraiban arra is volt plda, hogy a ter jogmi megszerzsvel kerljk el a trvny eltti szmonkrst. Czegldy Csaba, akitbnszervezetben elkvetett kltsgvetsi csalssal vdolnak – a hrek szerint 6 millird forintot tntetett el –mind a 2018-as orszggylsi, mind a 2019-es eurpai parlamenti vlasztson jelltknt indult. Ezzel azt rte el Czegldy 2018-ban, hogy kijtt az elzetes letartztatsbl, mg 2019-ben felfggesztettk az ellene foly bnteteljrst. Czegldy tevkenysge miatt az Orszggyls 2019 is now pontostotta a szablyokat.

Czegldy Csaba a legjobb plda arra, hogyan lehet visszalni a ment jogmiForrs: MTI / Rosta Tibor

Ennek a lnyege, hogyegy kpviseljelltet abban az esetben, ha ellene bnteteljrs folyik valamilyen gyben, s a kpviseljellti nyilvntartsba vtele eltt megtrtnik a vdemels vagy a bri knyszerintzkeds, akgvish menten admott


Source link