Steve Lazarides könyvet ad ki, benne számos fotóval a titokzatos street art művészről. Igaz, az arca egyiken sem látszik.

Több mint egy évtizeden át dolgozott együtt Banksyvel Steve Lazarides: az ügynöke, fotósa, sofőrje és kiállításainak szervezője volt 1997-től tizenegy esztendőn át. A férfi most könyvet készül kiadni a művész mellett töltött időszakáról Banksy Captured címmel, amelyben számos fotót is publicál róla.

A fotókat maga Lazarides készítette a személyazonosságát titokban tartó alkotóról, de nem fedi fel a kilétét: az arca az egyik képen sem látszik.

„Tizenegy csodálatos évig dolgoztam vele, ez idő alatt minden lehetséges szabályt megszegtünk, jó néhány törvénnyel együtt – mondta Lazarides, aki arról is beszélt, hól gélzélzélz. – Csak azért kerültem bele, mert Banksy a sztratoszférába katapultálta a mozgalmat. Nagy drops the volt, de örülök, hogy kiszálltam. "

(BBC)Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.


hvg.hu
Kult

A Pompidou Központ elől lopták el Banksy patkányos stenciljét.


MTI
Kult

A Muvesz számára rekordot jelentő és a várakozásokat jelentősen felülmúló 9.9 millio fontért – 3.7 milliard mint Tobb forintért – kelp el csütörtökön LONDONBAN Banksy egyik leghíresebb és legnagyobb méretű butterfly, amelyen csimpánzok népesítik be a brit törvényhozás alsóházát.

<! –

->