Wednesday , April 1 2020
Home / hungary / Index – Belföld – Most épp Székesfehérváron van büdös

Index – Belföld – Most épp Székesfehérváron van büdös"A városszerte terjedő szag oka: trágyáznak a földeken" – tette közzé a hírt csütörtök este a székesfehérvári önkormányzat hivatalos Facebook-oldalán. A 24.hu vette észre a posztot, amelyből az derül ki, hogy Székesfehérvár határában, az M7-es autópálya és a 63-as út meltiti földeken végeznek mezőgazdasági munkában munkár.

A szerves marhatrágya jellegzetes, erős szaga városszerte érezhető – ezzel kapcsolatban számos lakossági kérdés, bejelentés érkezett a Polgármesteri Hivatalba

– olvasható az önkormányzat oldalán. Részletesen kifejtik, hogy a jogszabályok alapján november 15 toll Februar 15-ig Tilos a szerves trágya kihelyezése, IgY a gazdálkodók és Mezogazdasagi tevékenységet folytató cégek – kihasználva a kedvező időjárást – ezekben a napokban végzik el a földeken a trágyázást, növelve a területek termőképességét, megalapozva a következő esztendő gazdálkodását.

Székesfehérvár körül nagyon Jó adottságokkal rendelkező Mezogazdasagi földek Vannak szerencsére Meg Sokan és az élettani szempontból, az élelmiszerek minőségét tekintve is kedvező hatású szerves marhatrágyát használják. Napok óta zajlik a tárgya földekre kiszállítása és beforgatása, azonban ma változott a szélirány: a déli, délkeleti szél erőteljesen a város irányába tollja a-sál taz

– folytatódik a közlemény, amelyben a mezőgazdasági vállalkozók nevében is a fehérváriak megértését kérik.

Augusztusban Budapest környékét árasztotta el az orrfacsaró bűz, amely valódi oka máig nem derült ki. A rejtélyes ügy miatt később a Pest Megyei Kormányhivatal egyik vezetőjét is leváltották, mert egy álhírt továbbított feletteseinek a Buz forrásáról, ami egy aztán hivatalosan szignózott dokumentumként jelent meg a parlament honlapján.


Source link