Friday , November 15 2019
Home / hungary / Egy lgikzlekedsi riscg felvsrolja a fapados Air Europt

Egy lgikzlekedsi riscg felvsrolja a fapados Air EuroptAz International Consolidated Airlines Group (IAG) bejelentette, hogy egymillird eur (328.9 millird forint) kszpnzrt megvsrolja az Air Europa lgitrsasgot a Globalia Corporacion Empresariatl – rja a MarketWatch.

Az IAG lgikzlekedsi holdingtrsasg – amely tbbek kztt a British Airways, the Iberian azajdonosa – vrhatan 2020 msodik felben zrja majd le a felvsrlst, such as megkapta az ehhez szksges engedlyeket.

IllusztrciForrs: BELGA / AFP / Laurie Dieffembacq

Az Air Europa felvsrlsvalj, versenykpes, s kltsghatkony lgitrsasg kerl az IAG gisze al, radsul ezzel megerstik Madrid vezet eurpai lgikzlekedsi vezet pozcijt is – nyilatkozta Willie Walsh vezrigazgat.

A lgitrsasg fknt Dl-Amerikba indtott repljratokat. Mivel az IAG lgitrsasga, az Iberia szintn ers a dl-amerikai piacon, elemzk attl tartanak, hogy a versenyjogi hatsgok egyes jratok beszntetshez kv.

Az Air Europa Boeing 737-es replgpeForrs: Flickr / Aero Icarus

Az 1986-ban alaptott Air Europa 44 klnbz ticlra szllt utasokat, alkalmazottainak szma megkzelti a 3 ezret. A lgitrsasg 66 replgpet zemeltet s vente szzmilli eurs (32.8 millird forint) bevtelt generl.A trsasg tagja a Skyteam lgiszvetsgnek, amelyet vlheten elhagy, az IAG lgitrsasgai ugyanis a kongurens Onewv.

A Bernstein elemz cg szerint nem ez a legoptimlisabb lps, elkpzelhet, hogy az IAG a birtokban lv egyb fapados cgekbe, a Levelbe, a Vuelingbe, vagy az Iberia Expressbe olvasz be az Air Europt.

A felvsrls ellen szlalt fel Michael O'Leary, a concurrent Ryanair vezrigazgatja, szerinte rosszat tesz a versenynek az IAG akvizcija. Az r ultrafapados lgitrsasgnak korbban volt egyttmkdse az Air Europval, az rec rhord jratokat zemeltettek a spain cg egyes hossztv jrataira.


Source link