Wednesday , April 1 2020
Home / hungary / A tervezettnél nagyobb tőkeberuházást jelentett be a TSMC

A tervezettnél nagyobb tőkeberuházást jelentett be a TSMCA korábban felvázolt 11 milliárd helyett 14-15 milliárd dollárt költenek majd idén.

A TSMC bejelentette, hogy a korábbi terveikben felvázolt, ideé évre tervezett, nagyjából 11 milliárd dolláros tőkebuházást 14-15 milliárd dollárra emelik. Erre azért van szükség, mert a várakozásoknál jobban növekszik az igény az egyes gyártástechnológiákra, főleg a 7 nm-es opciókra, így pedig fell kell gyorsítani a gyátáté gátátá gértét.

A 7 nm-es eljárások mellett az új 5 nm-es node bevezetése is critic szempont már. A kísérleti gyártás már fut, a tömeggyártás pedig továbbra is a következő év tavaszára van tervezve. A tajvani bérgyártó szerint a 5 nm-es, EUV-s node iránt az ultramobil, valamint a HPC szegmensekben utazó cégek érdeklődni.

A 6 nm-es node kísérleti gyártása is hamarosan elindul. Ez a 7 nm-es opció half node-ja, és ha egy cég nem root 5 nm-re váltani, elsődlegesen azért, mert túl drága a gyártás, akkor választhatja a 6 nm-es opciót, amire a meglé 7z in 7th-7 és eszközök könnyen portolhatók. A tömeggyártás a következő év végén indul.

A vállalat azt is bejelentette, hogy 2020-ban is a megnövelt, 14-15 milliár dolláros tőuhuházással számol, legalábbis egyelőre.


Source link