Friday , February 28 2020
Home / hungary / A League of Legends alkotói is állást foglaltak az újabb Blizzard-botránnyal kapcsolatban

A League of Legends alkotói is állást foglaltak az újabb Blizzard-botránnyal kapcsolatbanNagy felháborodást váltott ki a Blizzard döntése, miszerint egy, a Hearthstone mült hétvégi bajnoksága után a hongkongi tüntetők mellett kiálló játékost egy évre eltiltottak a jemlény. Az ügyben már állást foglalt maga a Blizzard és az Epic Games is, és mint az várható volt, újabb játékipari szereplő csatlakozott a nyilatkozókhoz. A Riot Games-ről van szó, amihez a másik elképesztően népszerű esportjáték, a League of Legends is tartozik. Ám a Riot nyilatkozatától már nem leszünk olyan lelkesek, mint az Epic Tim Sweeney-ének állásfoglalásától.

Mivel a hétvégén zajlik majd a League of Legends világbajnoksága, így a Riot Games szükségesnek érezte, hogy kiadjon egy hivatalos nyilatkozatot a politician véleménynyilvánítással kapcsolatban. Habár a LoL alkotói a napokban már elzárkóztak a cenzúrától (a Hong Kong Attitude nevű csapat neve miatt merültek fel kérdések), és most sem áltt ki mellette, egyúttal a politizálásté el. A játék esport eseményeit szervező John Needhem által szignózott nyilatkozatban azt olvashatjuk. Mivel a rajongók a világ minden tájáról gyülekeznek, a can get felelősnek érzi magát azért, hogy senkit ne sértsenek meg esporteseményeik alatt. "Úgyhogy emlékeztetjük a közvetítőinket és a profi játékosainkat, hogy tartózkodjanak ezeknek [az érzékeny] témáknak az élő adásban történő megvitatásától "- írta Needham a Twitterposztban.

A Riot Games szervezője azzal indokolta a csapat döntését, hogy vannak nemcsak rajongóik, de alkalmazottaik is, ak Hongkongban élnek, illetve innen származnak, úgyhogy ezért is szeretnék, válchlönnánlötlánnloksloznlnnoksnlnnlnnlnnlnnlnnnlnnlnnlnnlnnnlnnlnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Természetesen a posztnak negatív visszhangja van, a kommentelők rögtön felhozták azt a kínos kérdést, hogy vajon a Riot azért van-ezen az állásponton, mert a kínai Tencent tulajdonáta vanó 2011. Mindenesetre ezt a nyilatkozatot értelmezhetjük úgy, hogy ők szóltak előre. Kíváncsian várjuk, mi lesz ebből a hétvégén. Személy szerint van egy olyan sejtésem, hogy lesznek, akik directors emiatt a közlemény miatt szerveznek valamilyen akciót. Meglátjuk.

A League of Legends alkotóinak hivatalos állásfoglalása – Forrás: Twitter


Source link