Friday , April 3 2020
Home / bulgaria / От ФИА обясниха защо решиха да преразгледат инцидента между Льоклер и Верстапен

От ФИА обясниха защо решиха да преразгледат инцидента между Льоклер и ВерстапенМакс Верстапен, Шарл Льоклер
Макс Верстапен и Шарл Льоклер; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Състезателният директор на ФИА Майкъл Маси обясни защо стюардите са променили решението си и са разгледали отново инцидента между Шарл Льоклер и Макс Верстапен в Гран при на Япония. Причината е наличието на нови факти и доказателства.

Двамата пилоти се удариха на втория завой след старта, като първоначално бе заявено, че не не не. След това обаче стюардите обявиха, че инцидентът ще бъде разследван и това ще се случи слдне.

След новото разглеждане Льоклер получи 2 наказания. Едното беше 5 секунди за сблъсъка с Макс, за който той бе определен за виновен. А другото от 10 секунди за каране с представляващ опасност автомобил.

Стюардите наказаха и отбора на Ферари заради това, че не прибра Льоклер при положение, че и теритеские. Тимът беше глобен с 25 000 евро.

„Някои нови доказателства се появиха, а те не бяха налични по време на първите обиколки. Затова стюардите предпочетоха да направят разследване на ситуацията, каза Маси.

– Първоначално с оглед на това, с което разполагаха, те решиха, че не нужно повече разследв. Но след това те получиха някои други кадри. Според правилника при наличието на нови елементи, те имат право да разгледат ситуацията отов “.

Маси обясни също така защо Фетел не е получил наказание за фалстарт. Според него помръдването на пилота на Ферари преди старта е било в рамките на допустимия отФИр.

Такива минимални движения на колите преди старта са допустими от правилата, тъй като се смята, че могат да се получат при настройването на съединителя в секундите преди да угаснат червените светлини.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl + Enter


Source link